Mijlpaal Hans met 250 duiken en zijn 4* brevet!

Tijdens de openingsduik van het nieuwe duikseizoen heeft Hans afgelopen vrijdag zijn 250ste duik gemaakt in de Vinkeveense plassen. Samen met de 8 (!) specialties die Hans in de loop der jaren heeft gehaald mag hij zijn 4* brevet aanvragen. In de internationale duikwereld is dit je Master Scuba Diver certificaat, het hoogst haalbare brevet binnen het recreatieve duiken. 

Speciaal hiervoor heeft Hans een "parcour" gezwommen waarbij hij leden van DTA tegenkwam die heb onderwater op een speciale manier begroeten en foliciteerden.

Voorafgaand aan de duik hield Ron de briefing waarbij uitgelegd werd wat er gedaan moest worden.

Voor de duikers lag er een navigatie opdracht: Op basis van een kruispeiling moest je uitzwemmen en op de kruispeiling naar beneden. Daar trof je een bepaald voorwerp aan en vanaf dit punt moest je een bepaalde koers zwemmen naar het tweede object. Hier moest een opstijging worden gemaakt en opnieuw een kruispeiling worden uitgevoerd. De koersen moesten onthouden worden en nadien aan de duikcoordinator worden gemeld. 1 buddypaar had het goed, de rest heeft hun specialty onderwaterorientatie weer ingeleverd.

Hans 250 1a

Maar voor Hans werd het een speciale funduik onder begeleiding van instructeurs Ron en Benny.

 Hans 250 2a

Bij bovenkomst werd er een vreemde traditie in stand gehouden: iets met meel en eieren. Arme Hans :-)

Hans 250 3a

Na de duik werden we alles getracteerd op een regenbui en een tractatie en vulde Hans zn 250ste duik in.

Hans 250 4a

Nadat instructeurs Ron en Benny hadden besloten dat Hansj zn 4e ster waardig is, werd hem door Ron een copy op A4 formaat overhandigd.

Hans 250 5a

Hans: Van Harte Gefeliciteerd met je 250ste duik en je 4* Brevet.

Today 2 All 28275

Currently are 12 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions