Voor leden, door leden

Veel van de leden zetten zich ook actief in voor de vereniging. Op vrijwillige basis vervullen ze verschillende taken binnen Duikvereniging Almere. Zo is er het dagelijks bestuur, een evenemententeam, de materiaalcommissie, vertrouwenscommissie en zijn er natuurlijk de instructeurs. Daarnaast zijn er altijd leden te vinden die graag een handje helpen tijdens een evenement en zo dragen we samen de zorg voor een gezond, sportief en vooral gezellig Duikvreeniging Almere. Maandelijks worden alle leden op de hoogte gebracht door onze communicatie commissie met een nieuwsbrief over alle opleidingen, nieuwtjes, handige tips, etc, zo ben je altijd op de hoogte wat er leeft binnen de vereniging.

 

Het reilen en zeilen

Bestaande uit een voorzitter, secretaris, penningmeester draagt het dagelijks bestuur de zorg voor een (financieel) gezonde vereniging. Er is regelmatig overleg en er vindt twee maal per jaar een algemene ledenvergadering plaats, waarbij alle leden uitgenodigd worden om de stand van zaken binnen de vereniging te bespreken.

 

Veiligheid voor alles

De materiaalcommissie is verantwoordelijk voor de uitgifte en het onderhoud van het (duik)materiaal. Als bewaker van de materialen registreren zij natuurlijk wie wat huurt, maar veel belangrijker nog: ze hebben de zorg dat al het materiaal technisch in orde is en dat de persluchtflessen en automatensets gekeurd zijn.

 

Er valt altijd wat te leren van elkaar

Zij verzorgen niet alleen de opleidingen en de specialisaties, maar ook de zwembadtrainingen op de vrijdagavond. De verschillende instructeurs bedenken elke vrijdag weer wat anders. Daarnaast zijn een aantal van ze ook actief betrokken bij opleidingen en cursussen van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) aan bijvoorbeeld instructeurs in opleiding.

 

We gaan er op uit

Een gezellige paasduik, duikuitstapjes naar verschillende locaties in Nederland, een dagje Monte Mare in Duitsland of gewoon een middagje paintballen. Het evenemententeam verzorgt regelmatig een gezellig (mid)dagje uit voor de leden van Duikvereniging Almere.

 

Iedereen doet mee

Ook de leden van Duikvereniging Almere plaatsen vaak een oproepje voor een duikje hier of daar. Zelfs duikweekenden of complete duikreizen worden regelmatig gedeeld, want zeg nou zelf: Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!